Täydennyspalveluksen sisältö

Viiden päivän mittainen palvelus sisältää pääasiassa luentoja, jotka vaihtelevat täydennyspalveluserän mukaan. Luennot voivat sisältää mm. ensiapua, aseistakieltäytymisen historiaa, konfliktien anatomian pohdintaa, öljyntorjuntaa ja liikuntaa. Joissain erissä on mahdollista suorittaa ensiapukortin lisäksi myös mm. alkusammutuskortti.

Täydennyspalvelusvelvollisella on läsnäolovelvollisuus lukujärjestykseen merkityn ohjelman mukaisesti. Oppitunnit pidetään klo 8.45 – 16.00. Ohjelma voi sisältää myös iltaopetusta. Perjantaina opetus päättyy klo 14.00. Kun luentoja ei ole, saa koulutuskeskuksen alueelta poistua niin kauaksi kuin ehtii, kunhan tulee takaisin kun luennot taas alkavat. Vaikka koulutuskeskuksessa tarjotaan majoitus, lähellä asuvat voivat halutessaan yöpyä myös kotona. Jokaisesta sairaslomapäivästä on tuotava terveydenhoitajan tai lääkärin todistus.

Koulutuskeskuksella tarjotaan aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Erityisruokavaliot kannattaa ilmoittaa etukäteen.

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen lisäksi täydennyspalveluskoulutusta järjestää erilaisin oppisisällöin Rauhankasvatusinstituutti Raaseporissa, Meriturva Lohjalla, Kuopion pelastusopisto sekä Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue Porissa.