Täydennyspalvelukseen hakeminen

Armeijan käynyt voi kieltäytyä reservistä hakeutumalla täydennyspalvelukseen. Hakeminen tapahtuu täyttämällä ja tulostamalla näiltä sivuilta täydennyspalvelushakemus ja toimittamalla se armeijan aluetoimistoon, joka käsittelee hakemuksen. Hakemuksen voi lähettää myös Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen.

Hakemus on luonteeltaan ilmoitus, eli se hyväksytään automaattisesti. Kieltäytymistä ei tarvitse erikseen perustella.

Hakemuksen sähköinen toimitus:

Täydennyspalvelushakemus on mahdollista toimittaa perille sähköisesti. Hakemus on ensin tulostettava ja sitten allekirjoitettava. Allekirjoitettu hakemus joko valokuvataan tai skannataan, ja kuvatiedosto lähetetään armeijan aluetoimiston sähköpostiosoitteeseen tai Siviilipalveluskeskuksen kirjaamon sähköpostiin.

Yksityiskohtaiset ohjeet:

1. Tulosta täydennyspalvelushakemus.
2. Täytä ja allekirjoita hakemus.
– Hakemus on allekirjoitettava jotta se on pätevä.
3. Digitoi hakemus joko ottamalla kuva kameralla tai skannaamalla se skannerilla.
– Jos käytät kameraa, varmista että tilassa on mahdollisimman hyvä valaistus ja että kamerasi tarkentaa kohteeseen.
4. Varmista kuvatiedoston laatu
– Käytitpä kumpaa menetelmää tahansa, varmista että tuloksena oleva kuvatiedosto on selkeä, helppolukuinen ja edustaa kokonaista hakemusta.
5. Lähetä hakemus armeijan aluetoimiston sähköpostisoitteeseen tai Siviilipalveuskeskuksen kirjaamoon  kirjaamo.siviilipalvelus@ely-keskus.fi

Paperisia hakemuslomakkeita on saatavilla lisäksi Aseistakieltäytyjäliiton toimistosta.

Hakemuksen voi jättää koska vain varusmiespalveluksen jälkeen, myös kertausharjoitusmääräyksen saamisen jälkeen ja vielä itse harjoitusten aikanakin. Se hyväksytään automaattisesti, joten käytännössä kyseessä on ilmoitus. Hakemuksen saavuttua Siviilipalveluskeskus kutsuu täydennyspalvelukseen 12 kuukauden kuluessa.

Täydennyspalvelusvelvollisuus päättyy sen vuoden lopussa, jona siviilipalvelusvelvollinen täyttää 50 vuotta.